NÄKSIMISISU PIINAB? Kaalust alla võtta aitab see väike tuntud abiline!
Kui soovid kaalust alla võtta, on olulised ka väiksed muudatused. Mõnele inimesele võib olla abi nätsu närimisest – eriti neile, kel on pidurdamatu näksimisisu, tung hilisõhtul süüa või vastupandamatu magusahimu.
EVELIN ILVES | Seda pole minu elus varem juhtunud, piinlik tunnistadagi
Piinlik tunnistada - seda, et võtan oma auto, kutsun tütre kaasa ja põrutan südasuvel, juulikuus Soome puhkama, pole minu elus varem juhtunud.
LIHTNE ARGIROOG SUVILASSE | Lillkapsapirukas hakklihapõhjal
Selle lihtsa argiroa võid valmistada ahjus, nagu retseptis kirjas, aga suvisel ajal suvilas, kus võib-olla ahju polegi, saab selle hõlpsalt ka pliidil panni peal valmistada. Ahju panemise asemel kata lihtsalt pann kaanega ja küpseta keskmisest veidi madalamal kuumusel, kuni muna on kalgendunud, l...
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Kas praad ikka peab olema lauas ennem supi lõpetamist? Et ikka korralikult jahtuks?
Viljandi kõikse päämise väljaku nurga peal on miskine spordine hoone ja selle sees spordinimeline puhvet - Time Out. Mina olen küll aktiivselt ebasportlik inimene, aga seekord komistasin asjaolude kokkulangemisel siia.
SAMM-SAMMULT | Oo, võbeleb! Ehk kuidas teha kõige õigemat juustukooki
Õigesti valmistatud juustukook on mahlane ning paraja magususega, kindlasti mitte liialt lääge ega kuiv. Kuidas aga saavutada õige mekk ja kreemjas ning täidlane tulemus? Proovime koos!
Tee ise lihtsaid alkoholivabu suvejooke!
Oo, võbeleb! Ehk juustukoogi tegemise ABC
Õigesti valmistatud juustukook on mahlane ning paraja magususega, kindlasti mitte liialt lääge ega kuiv. Kuidas aga saavutada õige mekk ja kreemjas ning täidlane tulemus? Proovime koos!
Lihtsad lõunaroad kuuest komponendist
Sel korral jagame lihtsate suviste lõunaroogade ideid. Kes see ikka viitsib leitsakuga tunde pliidi ees möllata, kas pole?
SELLE HOOAJA VIIMANE: vikerkaarevärviline rabarberikook
Ja ongi käes! Viimane värskest rabarberist kook sel aastal. Sai korjatud nii uhkeid tüvemõõtu rabarbereid siirupiks kui ka nõtkeid peeneid varsi koogiks, aga vanarahvas ütlevat, et kesakuu lõpuga peaks ka rabarberihooaja lõpetama, nii et kus siis mina vanarahvaga vaidlema lähen. Finito selleks aa...
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Roheline risoto
Roheline toit ja suvi käivad kokku. See risoto täidab lisaks kauaks ajaks kõhtu. Šampinjonide asemel võid võtta just nina välja pistnud kukeseeni.
Nostalgiagalerii: Nurri piimašokolaadi sada aastat
Nurri piimašokolaad on Kalevi kommidest ja šokolaadidest ainus, mis võib uhkustada sajandipikkuse ajaloo ja sama kaua muutumatuna püsinud retseptiga.
HEAD PRAEKANA PÄEVA: loe selle hõrgu roa ajalugu ja valmista mõnus praad
Kana praadimise õpetusi leiab juba õige ammusest ajast, IV sajandi Rooma kokaraamatutest. 1730. aastatel sai nii elusast kui ka praekanast teatud mõttes lausa vabaduse sümbol, sest andis afroameerika naistele võimaluse endale raha teenida. Tänapäeval seostub praetud kana ameerikaliku kiirtoiduga,...
VIDEO | Noorte uus hullus: kuidas maitseb kurikuulus suhkrupomm bubble tea?
Noorte seas ülipopulaarseks muutunud teejook bubble tea on kurikuulus värv- ja lisaainetega kaloripomm: tops sisaldab keskmiselt 20 teelusikat suhkrut. Uurisin sellele joogile pühendunud Boba Kojas, kuidas bubble tea maitseb ning mida kliendid sellest arvavad.
NÄDALAMENÜÜ | 6.–12. juuli: need vanad armsad suvised toidud!
Selle nädala menüü sisaldab nii suvehõngulisi, kui ka nostalgilisi toite. Pearõhk on aga värskelt valmivatel kodumaistel köögiviljadel ja marjadel, mis muudavad toidud eriti hõrguks ja nauditavaks.
SUVINE PIDULIK ARGITOIT | Spageti-hakklihatort
Makaronid hakkliha ja köögiviljadega on kõigile teada argiroog. Aga „vormista“ see teistmoodi, tordina, ja Tuhkatriinust saab printsess!
HEA NIPP: tervisliku jäätise tunned ära sulamise kiiruse järgi
Kas olete kunagi soojal suvepäeval jäätist limpsides tähele pannud, et mõni maius on juba poest välja jõudes pisut pehme. Teine aga saab enne nahka pistetud, kui sulamismärke ilmutab. Miks sulavad ühed jäätised teistest kiiremini?
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Segasumma-suvekook ehk Eesti oma mille-feuille*
Täna aga jagan teiega ühe toreda talukoogi retsepti, mis metsa- ja aiamarjade valmides iga kord uue maitse ja välimusega üllatab.
Mõnujook mustsõstralehtedest: Võiduretsept ootas 30 aastat katsetamist
Vaja läheb: 1 l mustsõstralehti (purk peab olema tihedalt täis topitud), 1 l vett, 200 g suhkrut, 10 g sidrunhapet.
Rännakud Eestimaal: parimad maitsed Peipsi äärest Hiiumaani
Kus haugata haugikotletti või kus teha kadaka­marjajäätisega suu seks – Kodukirja toimetus jagab ehedaid kodumaiseid toiduelamusi.